Nya garageportar från Teckentrup ska installeras i höst

Nya garageportar från Teckentrup ska installeras i höst

Vi ser redan fram emot de nästkommande veckorna då det inte är långt bort förrän våra nya automatiska garageportar kommer till campingen. De är från den nya generationen CarTeck GSW 40 som karaktäriseras av en helt ny värmeisolering som gör skäl för sig i namnet. 40 i produktnamnet står för 40 mm av värmeisolerande material som är det bästa i sin klass på marknaden. Detta gör såklart porten bredare men det är bara med fördel för det ger en stabilare och mindre skramlande upplevelse samtidigt som det försvårar för inbrottstjuvar.

Det finns också en hel uppsjö av tillval i designen beroende på vilken prisklass man väljer. Det är möjligt att välja mellan 12 olika färger samt sätta sin egen prägel med val av paneltyp. De innefattar slätpanel, smalpanel, bredpanel eller spegelpanel och ytstrukturerna slät, microprofilerad och stucco – som ser ut som fin puts – eller woodgrain – som ser ut som trä. Där finns också många flexibla lösningar för insättningar och fästen som anpassas precis efter utförandet på portöppningen. Detta är bra då det kan vara svårt med gamla garage som kan ha ovanliga dimensioner. Det är också extra bekvämt med dessa dörrar då de i princip är ljudlösa eftersom de drivs av löpskena och kuggrem hellre än med kedjedrift som är ett skramlande oljigt oväsen. De är dessutom utrustade med fotoceller undertill om något föremål eller människa skulle befinna sig i vägen som då genast stoppar stängningen.

Så efter en lång säsong med underbart sommarväder och bra genomströmning på campingen känner vi att en uppgradering av våra maskinhallar och förvaringslokaler kan kostas på. Om vintern kommer bli lika kall som sommaren var varm så är det passande att skaffa nya portar med gedigen isolering som kommer att hålla nere våra energikostnader. Om ni är i garageport-bytartankar så kan det vara läge att kolla in deras hemsida som är väldigt överskådlig på http://www.teckentrup.se/.