Campa i Sverige!

Campa i Sverige!

Trivsel för hela familjen

SCR-campingplatserna är mycket välutrustade för familjens semesterupplevelse. Här finns all den service du kan tänkas behöva och givetvis massor av aktiviteter som passar både stora och små grupper och inte minst barnen. Och det vet ju alla – att när barnen trivs då trivs ju hela familjen! Campingplatserna ligger mycket strategiskt till för utflykter och besök på alla de slag av turistanläggningar i dess närhet.

Campingkort och årsmärken

För att bo på en SCR-campingplats krävs att ni har ett Svenskt Campingkort. Med hjälp av campingkortet har campingplatserna möjlighet till en snabb och smidig in- och utcheckning av gästen. Systemet har minimerat kostnaden för administration på campingplatsen, detta medför att svenska campingplatser har möjlighet att erbjuda sina gäster en av de lägsta campingavgifterna i Europa.

Svenskt Campingkort ger följande förmåner/fördelar:

  • Snabbaste tänkbara in- och utcheckning
  • Familjen är olycksfallsförsäkrad under vistelsen på campingplatsen.
  • Förmåner på McDonald’s, Preem, X-change, Gröna Lund, Liseberg, Junibacken, Travrike, HerrElit Handboll, Föreningen Svensk Elitfotboll.

Det största fritidsboendet

Under maj – september har svensk camping 75% av det kommersiella fritidsboendet. Svensk camping hade 15 miljoner gästnätter 1999. Sveriges Campingvärdar är Sveriges största stuguthyrare På SCR-campingplatserna finns alla tänkbara stugtyper att välja bland vad gäller utseende och utrustning. Från enkla campingstugor med endast sängar – där ni får använda servicehusets kök, duschar, wc mm, till välutrustade självhushållsstugor med kök, dusch, wc, TV mm.

Många camping har uppställda husvagnar på platsen som ni kan hyra – ett bra sätt att prova på ”husvagnslivet” som över 200.000 familjer redan älskar. Antalet övernattningar i tält har ökat kraftigt de senaste åren – man kan påstå att det är ”inne” att ta med familjen, kompisarna eller flickvännen på en tältsemester. Servicen på campingplatsen är idag så hög, att det utan minsta bekymmer blir en riktig ”höjdarupplevelse”. Visste ni att mer än 200 campingplatser har öppet året runt och att nästan 100 campingplatser har fullständiga rättigheter. Prova på en campingsemester du också!

Om SCR

Sveriges Campingvärdars Riksförbund (SCR) är branschorganisationen för campingplatser i Sverige. Inom SCR finns huvuddelen utav Sveriges campingplatser anslutna som medlemmar, i dagsläget ungefär 620 medlemsplatser av de totala ca 750 campingplatserna i Sverige – http://www.scr.se.